![]() |
![]() |
#1 |
Kullanıcı Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapalıdır. Lütfen kayıt olunuz.
|
![]()
Malzemeler
Hamur için: 1 kg un 1 adet yumurta 3 su bardağı su Bir tutam tuz Harç için: 1 kg kıyma 5 adet soğan 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Özbek Mantısı Yapılışı 1 UN, yumurta, su ve tuzu yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 30 dakika dinlenmeye bırakın. 2 Harç için kıyma, blenderden geçirilmiş soğan, su, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. 3 Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. İri kareler şeklinde kesip kenara alın. Bezeler bitene dek işlemi tekrarlayın. Her karenin ortasına kiraz domates büyüklüklünde harç yerleştirin. Çapraz köşelerin uçlarını elinizle bastırarak yapıştırın. Daha sonra tüm uçları aynı şekilde birleştirin. 4 Buharlı pişirme tenceresinin suyu kaynayınca, mantıları yağlanmış eleğe yerleştirin. 20 dakika buharda pişirip servis yapın. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
mantısı, Özbek |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
vBulletin® altyapısı kullanılarak, lisanslı olarak hizmet vermektedir. Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. |
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan GeyikForum.Net Forum, Haber ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanunun 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. GeyikForum.Net sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için iletişim adresinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde GeyikForum.Net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |
![]() |