GeyikForum.Net  

Geri Dön   GeyikForum.Net > Kadın Forum > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
Forum Oyunları Albüm Tanıtım Burçlar Rüya Tabirleri İddia Yemek Tarifleri Reklam Alanı


Pırasalı Mantı

Hamur İşleri


Kullanıcı Etiketleme Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08.10.2017   #1
Kullanıcı Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapalıdır. Lütfen kayıt olunuz.
Standart Pırasalı Mantı

Malzemeler

Hamuru için: Bir buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
İçi için: 500 gram pırasa
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı su
Bir tutam pulbiber
Tuz
Kıymalı sos için:
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
3 diş sarmısak
Yarım kg kıyma
2 çorba kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Yarım tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule
Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarmısak
Kuru nane, tuz, karabiber

Pırasalı Mantı Yapılışı

Unu geriş bir kaba alarak üzerine yumurtayı kırın. Tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp beklemeye
alın. İçini hazırlamak için, pırasaları yıkayıp 2 cm'lik halkalar halinde doğrayın. Bu halkaları ikiye bölüp jülyen doğrayın. Bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, su, pulbiber ve tuz ekleyin. Elinizle yumuşayana kadar ovun ve kenara alın Dinlendirdiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölüp unlanmış tezgahta ayrı ayrı açın. Bu hamurlardan büyük bir su bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesin ve kenarlarına yapışmasını sağlamak için fırça ile su sürün. İçlerine pırasalı harçtan koyup yarım ay şeklinde ikiye katlayın. Kenarlarını hafifçe bastırıp unlanmış tepsiye dizin. Büyük birn tencerede tuzlu su kaynatıp mantıları 8 dakika pişirin. Diğer taraftan kıymalı sosu hazırlamak için, ayrı bir tavada yağı kızdırıp küp doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. İnce kıyılmış sarmısakları ve kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Su ile açtığınız salçayı ekleyip 5 daha dakika pişirin. Altını iyice kısıp baharatları ilave edin ve 20 dakika kısık
ateşte pişirin. Pişen mantıları süzerek servis tabağına alın. Üzerine kıymalı sosu koyun. Sarmısak, karabiber, tuz ve kuru nane kattığınız yoğurdu kıymalı sosun üzerine koyarak servis yapın.

Ozge isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
mantı, pırasalı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:02.

Forum Hakkında
Yasal Uyarı
Sosyal Medya
vBulletin® altyapısı kullanılarak, lisanslı olarak hizmet vermektedir. Copyright
©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
GeyikForum.NET İştirakıdır.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan GeyikForum.Net Forum, Haber ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanunun 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. GeyikForum.Net sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için iletişim adresinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde GeyikForum.Net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.