GeyikForum.NET  

Geri Dön   GeyikForum.NET > >

YGS - LYS Sınava nasıl hazırlanmalı ve neler yapılmalı, bilgi paylaşımları ve dökümanlar bu başlıkta.


MEB KKT Biyoloji Testi -1 l Üniversite giriş sınavına yönelik

YGS - LYS


Kullanıcı Etiketleme Listesi

Beğeniler Beğeniler:  0
Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 27.12.2017   #1
Hanedan
Kullanıcı Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapalıdır. Lütfen kayıt olunuz.
Standart MEB KKT Biyoloji Testi -1 l Üniversite giriş sınavına yönelik

1. Aşağıda biyolojiye ait bazı alt bilim dallarının görevleri
verilmiştir.
X : Doku ve organların çalışmasını, işlevini inceleyen
bilim dalıdır.
Y : Canlılardaki yapıların dış görünüşlerini inceleyen
bilim dalıdır.
Z : Bir canlının zigottan ergin birey oluşumuna kadar
geçirdiği değişimleri inceleyen bilim dalıdır.
Buna göre X, Y ve Z ile ifade edilen bilim dallarını
doğru eşleştiren seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
X Y Z
A) Histoloji Sitoloji Morfoloji
B) Fizyoloji Morfoloji Embriyoloji
C) Morfoloji Fizyoloji Histoloji
D) Fizyoloji Morfoloji Sitoloji
E) Fizyoloji Anatomi Embriyoloji

2. Bilimsel bir çalışma süreci için ilgili basamaklar
sıralanırsa aşağıdakilerden hangisi ikinci sırada
yapılmalıdır?
A) Problem açık ve net bir şekilde tespit edilir.
B) Hipoteze dayalı tahmin yapılır.
C) Problem ile ilgili nitel ve nicel gözlemler yapılır.
D) Verilere dayalı olarak probleme geçici çözüm yolu
bulunur.
E) Kurulan hipotez eşliğinde problemle ilgili kontrollü
deneyler yapılır.

3. İyi bir hipotez ile ilgili,
I. Yeni gerçek ve tahminlere açık olmalıdır.
II. Gözlemler sonucu elde edilmiş olan bütün verileri
kapsamalıdır.
III. Deney ve gözlemlere açık olmalıdır.
IV. Varolan otoriteyi kabul etmelidir.
ifadelerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) III ve IV C) I, II ve III
D) II, III ve IV E) I, II, III ve IV

4. “Bütün oksijenli solunum yapan canlılarda mitokondri
organeli bulunur” hipotezini kuran bir bilim insanı, bakterileri
incelediğinde zarlı organellerin bulunmadığını
gözlemlemiştir.
Buna göre bu bilim insanının bundan sonraki sü-
reçte yapması gereken ilk iş aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hipotezi değiştirmek
B) Yeni veri toplamak
C) Nicel gözlemler yapmak
D) Kontrollü deney yapmak
E) Çalışmayı sonlandırmak

5. Aşağıda bitkiler ile yapılan bir deney şematize edilmiş-
tir.
10ml H2O
5gr gübre
25°C

Kontrol grubu
15ml H2O
5gr gübre
10°C

Deney grubu
10ml H2O
3gr gübre
35°C


Buna göre bir bilim insanı kontrollü deneyler ile
bitki gelişimine sıcaklığın etkisini araştırmak istiyorsa,
I. b saksına verilen su miktarı 5 ml azaltılmalıdır.
II. c saksına verilen gübre miktarı 2 gr artırılmalıdır.
III. a, b ve c saksılarının sıcaklığını 25 o
C yapmalıdır.
verilenlerden hangilerini yapması gerekir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
D) I ve II E) II ve III

6. Sitoloji bilimi ile ilgili,
I. Hücreleri inceleyen bilim dalıdır.
II. İnceleme alanına sadece tek hücreli canlılar girer.
III. Canlıların sınıflandırılmasını inceler.
ifadelerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
D) I ve II E) I ve III

7. Bir öğrencinin,
I. Hava bugün çok sıcak
II. Çorba çok tuzlu olmuş
III. Ayşe’nin boyu 170 cm’dir.
IV. Su deniz seviyesinde 100 o
C’de kaynar.
V. Ankara çok güzel bir şehir.
VI. Ali’nin ağırlığı 70 kg’dır.
şeklinde ifade ettiği nicel ve nitel gözlemler aşağı-
dakilerden hangisinde doğru eşleştirilmiştir?
Nitel gözlem Nicel gözlem
A) III, IV ve V I, II ve V
B) I, II ve V III, IV ve VI
C) I, II ve III IV, V ve VI
D) II, IV ve VI I, III ve V
E) I, IV ve V II, III ve VI

8. Kontrollü deney ile ilgili olarak,
I. Bilimsel çalışmalarda hipotez kurulmadan önce yapılmalıdır.
II. Hangi faktör araştırılıyorsa o faktör değiştirilip diğer
faktörler sabit tutulmalıdır.
III. Deneyler sırasında elde edilen sonuçlara göre problemin
çözümüne gidilir.
açıklamalarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız II B) Yalnız III C) I ve II
D) I ve III E) II ve III

9. Biyolojinin alt bilim dalları ile ilgili aşağıdaki açıklamalardan
hangisi doğru değildir?
A) Hayvanları inceleyen bilim dalı zoolojidir.
B) Anne ve babaya ait özelliklerin yavru bireylere aktarılmasını
inceleyen bilim dalı genetiktir.
C) Histoloji tek hücreli canlıları inceler.
D) Mikoloji mantarları inceleyen bilim dalıdır.
E) Canlıların iç yapılarını anatomi inceler.

10. Bilimsel bir problemin çözümünde takip edilecek basamaklar
aşağıda verilmiştir.
Problem tespiti
X
Y
Tahminde bulunma
Z
Sonuç doğru ise
Buna göre X, Y ve Z basamakları ile ilgili aşağıdakilerden
hangisi doğru değildir?
A) X basamağında hem duyu organları hem de ölçüm
araçları kullanılır.
B) Z doğru değilse Y değiştirilir.
C) Y, probleme getirilen kesin çözümdür.
D) Z sırasında kontrol ve deney grupları kullanılır.
E) X, gözlem ; Y, hipotez kurma ; Z ise kontrollü deneydir.

11. - Canlıların birbiriyle ve çevreleriyle olan ilişkilerini inceler.
- Bir canlının zigottan ergin bir canlı oluşumuna kadar
geçirdiği değişimleri inceler.
- Canlılardaki kimyasal tepkimeleri inceler.
- Canlıların geçmişten günümüze geçirdiği değişimleri
inceler.
Tanımlar incelendiğinde verilen bilim dallarının
hangisinin ilgi alanına yukarıda değinilmemiştir?
A) Ekoloji B) Evrim C) Biyokimya
D) Embriyoloji E) Etoloj

Test 1 1. B 2. C 3. C 4. A 5. D 6. A 7. B 8. E 9. C 10. C 11. E

Hanedan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
biyoloji, giriş, kkt, meb, sınavına, testi, Üniversite, yönelik

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:01.

Forum Hakkında
Yasal Uyarı
Sosyal Medya
vBulletin® altyapısı kullanılarak, lisanslı olarak hizmet vermektedir. Copyright
©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
GeyikForum.NET İştirakıdır.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan GeyikForum.Net Forum, Haber ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanunun 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. GeyikForum.Net sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için iletişim adresinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde GeyikForum.Net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
KARAT HALI LTD. ŞTİ iştirakıdır